Meditace jako účinný nástroj pro klid v duši

Seberozvoj
16.6.2020
5
min. čtení
Pro relaxaci a odpočinek meditujte v hladině alfa. V této hladině si odpočinete a zrelaxujete.

Člověk a jeho přirozenost

V dobách, kdy lidé žili v souladu s přírodou, bylo normální vstávat s úsvitem slunka a jít s jeho západem spát. Pracovat na polích, loukách a v lesích i v doprovodu domácích zvířat vytvářelo podmínky pro relaxaci. V podzimních a zimních večerech při drápání peří si naše babičky povídali příběhy a pohádky, a to vše pomáhalo žít v klidu. Naši předci vlastně meditovali, aniž si to uvědomovali. K tomu si budovali i rituály podle svého náboženství. Takže pravidelně navštěvovali mše svaté a hledali útěchu v modlitbách.

Člověk ve 21. století

Dnešní společnost je jiná, ráno rychle vstát, něco sníst, utíkat do školy nebo práce. Celý den vnímat veškeré zprávy a informace, které je potřeba neustále zpracovávat a promptně se rozhodovat. Být na facebooku nebo jiných sociálních sítích, okamžitě přijmout příchozí telefonický hovor a jiné aktivity narušující pozornost jsou běžný standard.

Jaro 2020 dokonce přineslo lidstvu i novou pandemii, s kterou se každý vypořádával svým způsobem. S velkou podporou médii bylo téměř cítit šířící se strach z této nové nepoznané nemoci.  V nových podmínkách najednou rodiče byli odpovědní za výuku svých dětí a kromě vlastních povinností na jejich břemena padla tíha vzdělávání se s vlastními ratolestmi. Každým dnem člověk musel zpracovávat různé nesourodé zprávy a najednou se vynořily obavy z budoucnosti, zejména z možných ekonomických dopadů tzv. „covidového“ období.

Zvládání stresu

Člověk je úžasný tvor a dokáže se přizpůsobovat novým životním podmínkám.  Takže i když vnikají nové stresory, existuje i celá řada praktických a účinných aktivit, jak stres zvládnout a tím si zvýšit životní spokojenost. Můžete sportovat, chodit do přírody, popřípadě relaxovat nebo meditovat.

5 cílů, které je možné dosáhnout meditováním:

✓ Objevit vnitřní svobodu.

✓ Zpracovat stresové situace.

✓ Zvýšit sebevědomí a sebejistotu.

✓ Zlepšit svůj zdravotní stav.

✓ Zvýšit úroveň životní energie.

Co se opravdu děje, když meditujete? S nádechem a výdechem dochází k uklidnění a tělo i mysl se dostává do relaxovaného stavu.  

Přeji vám klid, který se rozhostí ve vašem těle a mysli.

Ing. Janka Kosecová, Ph.D.

Koučka, lektorka a průvodkyně osobního rozvoje
✓ 25+ let vedení lidí ve vojenském prostředí.
✓ 10+ let lektorská praxe.
✓ 5+ let průvodce osobním rozvojem.
✓ Odškoleno více než 1800 hodin.
✓ Odkoučovano více než 2000 hodin.
✓ Kurzy jsem provedla více než 1400 lidí.

Objevte svět koučinku už dnes

Odebíráním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Díky moc! Teď už vám žádná novinka neunikne.
Něco se pokazilo... Zkuste formulář odeslat za chvíli znovu.

Skvělý manažer začína u sebe. Je si vědomý seba a ostatních. Motivuje výkonem.

Získejte pro sebe zkušenou parťačku

Realizujte změnu. Poznejte a naplňte své cíle. Budu parťákem na vaší cestě.