Otevřené srdce

Seberozvoj
31.8.2020
5
min. čtení
Koučink Srdcem pomáhá otevřít srdce a žít v upřímnosti. A proto si můžete prožít meditaci k srdci, která je krátká a velmi účinná.

Tento článek je zamyšlením nad mojí cestou profesním životem. Uplynul rok, co jsem opustila a věnuji svoji energii projektu „Janka Srdcem“. Na začátku této cesty jsem vůbec netušila, jaké milníky mě můžou potkat.  Nejdříve jsem pochopila složitost žití a bytí, když jste OSVČ. Po prvním měsíci splnění všech mých závazků vůči státu jsem si řekla, to potřebuji udělat jinak, protože je v tom hodně stresu. A tak jsem si našla super brigádu v nemocnici na pozici archivářka, kde pracuji dva dny v týdnu. Potkala jsem tady skvělé lidi i Nyní hledáme společně cestu, jak pečovat o zdravotní sestry, které opravdu toho mají na svých bedrech až příliš. Věřím, že výsledkem bude ucelený koncept prospěšný pro osobní rozvoj nižšího a středního zdravotnickému personálu.

Co nás ovlivňuje?

Tento rok je specifický i vnějším vlivem nového virusu, který všichni známe jako covid-19. Je velmi zajímavé sledovat, jak se naše společnost transformuje a zdaleka tento proces není ukončený. Patřím spíše k těm rebelujícím, respektuji novou nemoc a nerozumím té velké mediální kampani, pomocí které mocní tohohle světa námi manipulují.  V tomto kontextu pojetí covidu-19 mnoho lidí trpí strachem, stresem až úzkostí. Starší lidé žijící v různých sociálních zařízeních jsou vystaveni permanentnímu zákazu návštěv svých nejbližších. Upřímně si vůbec neumím představit tu bezmoc, kdybych byla takhle omezovaná já. A tyto faktory možná způsobí více škody než samotné onemocnění.

Jak odfouknout stres z prožívaného?

Stres je reakcí našeho těla na nenaplněné potřeby. Odstresování je vlastně dlouhodobý proces, který má v sobě pět důležitých částí:

✓ Vědomá práce s pozorností.

✓ Pochopení svých potřeb.

✓ Emoční rovnováha.

✓ Komunikační schopnosti.

✓ Smysl života.

Meditace k srdci

Je čas pro meditaci, která je zaměřená na uzdravení srdce. Srdce může být různé – zlomené, studené, chladné, zlaté, velké, vroucí nebo vášnivé. Můžeme žít s lehkým nebo těžkým srdcem.

Otevřené srdce dokáže najít smysl života. Přináší nám vědomé bytí a žití v upřímnosti. V jakékoliv době otevřít své srdce potřebuje odvahu. Zejména, když jsme prožili nějakou nepříjemnou událost nebo na nás ze všech stran útočí různé stresory. Dovolme si to a žijme v souladu s naším srdcem.


Ing. Janka Kosecová, Ph.D.

Koučka, lektorka a průvodkyně osobního rozvoje
✓ 25+ let vedení lidí ve vojenském prostředí.
✓ 10+ let lektorská praxe.
✓ 5+ let průvodce osobním rozvojem.
✓ Odškoleno více než 1800 hodin.
✓ Odkoučovano více než 2000 hodin.
✓ Kurzy jsem provedla více než 1400 lidí.

Objevte svět koučinku už dnes

Odebíráním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Díky moc! Teď už vám žádná novinka neunikne.
Něco se pokazilo... Zkuste formulář odeslat za chvíli znovu.

Skvělý manažer začína u sebe. Je si vědomý seba a ostatních. Motivuje výkonem.

Získejte pro sebe zkušenou parťačku

Realizujte změnu. Poznejte a naplňte své cíle. Budu parťákem na vaší cestě.