Rok 2020

Seberozvoj
31.12.2019
5
min. čtení
Od konzumu a materiálního blahobytu k srdci a klidu. Transformační rok 2020, v kterém je možné vše změnit od základu.

Jaký bude rok 2020?

Velmi záleží na osobním postoji. Ať nás v tomto novém roce čeká jakékoliv nepoznané období. Jedno je jisté, tento rok bude rokem transformačním a každý ho může prožít podle svých osobních nastaveních filtrů. Od stresu, úzkosti až po klid v rodině a ve vlastní duši.

Deprese – strašák lidstva

Podle Světové zdravotnické organizace trpí depresí více než 300 milionů lidí na celém světě, přičemž počet neustálé stoupá a odhaduje se, že v roce 2020 bude deprese druhým nejrozsáhlejším zdravotním problémem. Podle odhadů více než polovina lidí trpící depresí se neléčí. V minulosti trpěli depresí lidé starší a dnes ohrožuje již dvacetileté mladé lidi. Co se stalo, že lidi trpí stresem, úzkostí a depresí? Je potřeba umět naplňovat vlastní psychologické potřeby. „Musím vědět, že lidi v mém okolí mě vnímají, že si mě váží, že mám nějakou hodnotu, vlastní autonomii, kontrolu nad svým životem a hlavně můj život má smysl. To například znamená, že potřebuji dělat práci, která mě baví a dává mi smysl“. Kolik lidí dnes chodí do práce pouze pro naplnění svých finančních potřeb? Vydělat peníze a získat hypotéku, koupit si lepší auto, luxusní dovolenou a mnoho dalšího někdy i nepotřebného zboží.

Osobní rozvoj – prostor pro duši

Žijeme ve světe materiálního blahobytu a konzumu. Všichni si více a více dopřáváme luxusní dovolené, nadměrnou konzumaci a nadbytek hmotných statků. To nás může uspokojovat na určitou dobu. Posléze ovšem nás to může dohnat k naplnění odhadů Světové zdravotnícké organizace a propadnout depresi. Tomu je možné zabránit, třeba i nalezením odpovědi na otázku: "Co je důležitější než majetek?". Pro někoho, kdo hledá svůj vnitřní klid to může být otevření se duchovní moudrosti a podporovat vlastní osobní rozvoj. Rok 2020 je vhodným mílníkem pro hledání svého klidu. Nabídek pro seberozvoj je mnoho.

Kučink s Jankou

Možné způsoby osobního rozvoje

Způsob A) Rychle a zběsile.

Vnímáte ten tlak reklam, co vše musíte mít, a za jak rychle budete moudřejší, úspěšnější, šťastnější a klidnější, když koupíte zrovna nabízený produkt? Hledejte zdravou rovnováhu. Vždy, když vidím sílu reklam a primingu neustále mě překvapuje, kolik lidí uvěří a slepě následuje velké sliby. Po prvotním nadšení, bez vlastního úsilí najednou dochází k zjištění, že nabízená služba nefunguje a člověk upadá do skepse, frustrace a v dlouhodobém horizontu zklamávání se až do deprese. I zde platí známé přísloví „Bez práce nejsou koláče.“

Způsob B) Srdcem.

Vše může být jinak. Je jenom na každém člověku jaký zvolí postoj k životu. Objevte a naslouchejte své intuici. Nakrmte svého ducha, mějte sny a udržujte si svěžest mysli a těla. K tomu všemu je potřeba mít záměr, čas a chuť pracovat na sobě. Zázraky bez vlastního úsilí neexistují. Když máte chuť na sebepoznávání, ochotu hledat své silné stránky a odvahu něco změnit ve svém životě podívejte na se na kurzy, které jsem pro vás pro rok 2020 připravila.

Doporučení pro rok 2020

✓ Dělat práci, která má smysl.

✓ Věnovat pozornost maličkostem. Rozvíjet všímavost a laskavost.

✓ Dovolit si jít do srdce. Žít srdcem, vnímat srdce. Žít, dávat a přijímat bezpodmínečnou lásku.

✓ Mít vděčnost, respekt a úctu k sobě a ostatním.

✓ Rozvíjet empatii, sdílet lásku. Milovat sebe i své blízké.

✓ Chodit do přírody, relaxovat, cvičit, odpočívat.

✓ Použít kouzelné tlačítko a vypnout civilizace. Méně sledovat média a více naslouchat sobě.

Dovolte si mít pozitivní postoj k žití v roce 2020 a vše zvládnete. V komplikovaných situacích vždy pomůže vlastní jemnost a síla duše.

Ing. Janka Kosecová, Ph.D.

Koučka, lektorka a průvodkyně osobního rozvoje
✓ 25+ let vedení lidí ve vojenském prostředí.
✓ 10+ let lektorská praxe.
✓ 5+ let průvodce osobním rozvojem.
✓ Odškoleno více než 1800 hodin.
✓ Odkoučovano více než 2000 hodin.
✓ Kurzy jsem provedla více než 1400 lidí.

Objevte svět koučinku už dnes

Odebíráním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Díky moc! Teď už vám žádná novinka neunikne.
Něco se pokazilo... Zkuste formulář odeslat za chvíli znovu.

Skvělý manažer začína u sebe. Je si vědomý seba a ostatních. Motivuje výkonem.

Získejte pro sebe zkušenou parťačku

Realizujte změnu. Poznejte a naplňte své cíle. Budu parťákem na vaší cestě.