Kouč Brno

Koučink
19.5.2022
5
min. čtení
Jak si najít svého kouče nebo koučku v Brně? Kritérií může být mnoho a intuice vás navede správně.

Jak to může vypadat, když hledáte člověka, který vám pomůže rozuzlit vaše ustrnutí v začarovaném kruhu žití, a chcete ho potkat v Brně?

Představte si, že hledáte svého kouče v Brně pomocí vyhledávače. Napíšete například: „kouč Brno“ nebo „koučink Brno, osobní koučink, vztahový koučink, mentální koučink, osobní rozvoj“. Hups, že je těch spojení na vás příliš moc a jak se v tom vyznat? Jak zjistit, který kouč je „ten pravý“?

Můj kouč

Máte samozřejmě mnoho možností, jak najít svého kouče. Může to být i na základě osobní reference, ale teď pracujeme pouze s variantou, že hledáme ve virtuálním světe sítí a webů. Můžete prozkoumat celou řádku webů jednotlivých koučů v Brně, přečíst si o jejich vzdělání, praxi, podívat se na reference a vybrat si podle svých vlastních kritérií.

Nebo hledat intuitivně a vybrat si kouče, kterého písmenka na webu se vám líbí nejvíce a nejlépe jim rozumíte.  

Ať zvolíte jakýkoliv postup, vše je v pořádku, protože profesionální kouč nabízí nějakou možnost si osahat, jestli je vybraný koučink pro vás ten vhodný. Může to být garance spokojenosti, a to znamená, že platí pouze spokojený klient. Nebo úvodních 30 minut sezení zdarma. Tento časový prostor je pro vás vytvořený se záměrem, abyste si dovolili určit, s kým budete spolupracovat. Je to velmi důležitý moment a rozhodujte se tak, jak to v daném okamžiku cítíte.

Koučovací setkání

Esenciální koření koučinku je jenom jedno, a to empatické napojení v rozhovoru mezi vámi a profesionálním koučem. Kouč vám pomůže objevit ideální řešení stávající situace, protože to řešení víte jenom vy a máte ho uloženo v sobě. Kouč je průvodce, který zná mnoho technik jak vám pomoct přijít na vlastní „pravé ořechové“ řešení.

Já jsem koučka, která vám zprostředkuje rande sama se sebou. Jako koučka odpovídám za etické a správné vedení koučovacího rozhovoru. Vy jako klient/ka máte odpovědnost za to, jestli objevené poznatky a nově nastavené cíle naplníte nebo ne. Již samotné slovo koučink nabízí hodnoty, které rozhodně do koučovacího procesu patří, a já je skutečně nabízím.

K – kreativita

O – otevřenost

U – upřímnost

Č – čestnost

I – inspirace

N – naděje

K – komunikace

Koučink rozhodně pomáhá objevit vlastní potenciál, dokáže otevřít nové možnosti a cesty, jak svých cílů dosáhnout. Díky koučinku najdete vnitřní rovnováhu, klid a osobní spokojenost. Máte zájem si více přečíst o vymezení koučinku vůči terapii?

Možné oblasti koučinku

Oblastí a témat vhodných pro koučink je opravdu hodně.  Často to bývá chuť realizovat změnu ve svém životě, rozumět sobě, umět komunikovat, zlepšit své vztahy nebo se jenom zastavit a odpočinout si.

4 vybrané oblasti

Emoce

Znáte situace, když s vámi cloumají emoce a potřebujete je umět pochopit a zvládnout? Chcete rozumět svým emocím?

V koučovacím setkání si dokážete uvědomit své tajné emoční programy a najít cestu, jak je změnit. Zjistíte, jak dokážete najít svůj pocit vnitřního klidu a pochopíte, jak se k němu vrátit i při prožívání složitých situací.

Emoční programy si vytváříme v dětství a můžeme je poznat podle výroků: „ nikdo mě nemá rád“, „nic neumím“, „to nedokážu“, „nemám se rád/a“.

Velmi často se objevuje nedostatek sebelásky, protože děti byly vychovávané k osobní skromnosti a mít se rád/a by znamenalo být sobcem. Tohle je takový zakořeněný pohled našince, a proto je čas na změnu a žít emoční program sebelásky.

Možné otázky na téma lásky a sebelásky.

Co pro vás znamená láska? Co pro vás znamená sebeláska? Jaký je podle vás rozdíl mezi danými pojmy?

Kolik lásky dáváte sobě? Jakým způsobem to děláte a jak se to projevuje v každodenním životě?

Jak umíte lásku jiných přijímat? Jak umíte lásku druhým dávat?

Jak projevujete svoji lásku?

Životní změna

Potřebujete v životě udělat změnu a nevíte přesně jakou? Potřebujete najít odvahu, abyste mohli změnu udělat?

Pomocí koučinku si uvědomíte své životní hodnoty, priority a pochopíte co je pro vás v životě vlastně důležité. Sami pak snadno zjistíte, jakou konkrétní změnu ve svém životě potřebujete provést.

Sebevědomí

Pociťujete nízké sebevědomí jako překážku v každodenním životě? Máte již chuť si věřit a uvědomit si, jak důležitou bytostí jste?

Sebevědomí je vlastnost, která vytváří vědomý obraz o sobě. Ne vždy může být tento obraz správný. Do našeho obrazu promítáme různá zklamání, slabiny, omezení a osobní prohry. Z vnějších vlivů pro formování vlastního sebevědomí sehrává významnou roli i způsob výchovy, jakou jsme prožili. V rámci koučinku pomocí pečlivě vybraných technik si uvědomíte vlastní hodnoty, silné stránky a osobní zápal takovým způsobem, abyste dokázali vidět pozitivní a podnětný obraz o sobě samém.

Díky koučinku a zejména emoční inteligenci se dokážete na sebe podívat z jiného úhlu pohledu. Dokážete si uvědomit sebe, naučíte se říkat ne a formulovat svůj názor. Získáte odvahu svůj názor říct ve společnosti i v práci.

Mezilidské a partnerské vztahy

Prožíváte nepohodu v partnerském vztahu? Nevíte jak dál?

Pomocí koučinku pochopíte, co je ve vztahu pro vás žádoucí a co je potřeba žít jinak. Naučíte se komunikovat tak, aby vám partner opravdu rozuměl. Pochopíte svoje i partnerovy potřeby a najdete cestu jak dál.

Koučink s Jankou

Co můžete očekávat, když si vyberte koučink v Brně se mnou?

Po celou dobu koučovacího setkání vás budu směřovat k vlastnímu sebeuvědomění. Pomocí hlubokého naslouchání kladu správné otázky a tím podporuji vaši odvahu na změnu, aby došlo k naplnění vytoužených cílů. Náš vztah je rovnocenný a je zaměřený na vaši podporu sebevědomí a schopnost udělat vlastní rozhodnutí. Umím podpořit, motivovat a vše zarámovat do žádoucí empatie. Nabízím řadu užitečných technik, abyste objevili vlastní jemnost a sílu. Jestli vás zajímají konkrétní příběhy z mé praxe

Ing. Janka Kosecová, Ph.D.

Koučka, lektorka a průvodkyně osobního rozvoje
✓ 25+ let vedení lidí ve vojenském prostředí.
✓ 10+ let lektorská praxe.
✓ 5+ let průvodce osobním rozvojem.
✓ Odškoleno více než 1800 hodin.
✓ Odkoučovano více než 2000 hodin.
✓ Kurzy jsem provedla více než 1400 lidí.

Objevte svět koučinku už dnes

Odebíráním souhlasíte se zpracováním osobních údajů.
Díky moc! Teď už vám žádná novinka neunikne.
Něco se pokazilo... Zkuste formulář odeslat za chvíli znovu.

Skvělý manažer začína u sebe. Je si vědomý seba a ostatních. Motivuje výkonem.

Získejte pro sebe zkušenou parťačku

Realizujte změnu. Poznejte a naplňte své cíle. Budu parťákem na vaší cestě.